torsdag 29 mars 2012

Valpen "Vickan"

Nu har "Vickan" varit hos oss i 1 vecka. Vi har "känt henne på pulsen" och försöker lista ut vad hon är för individ. Hon fungerar bra i den övriga hundflocken (4 tikar och 1 hane). Vickan är duktig på hundspråket och tar en tillrättavisning på ett bra sätt av de andra hundarna, hon respekterar deras "NEJ" utan att bli rädd. Leker gör hon mest med gråhundstiken som är 2 1/2 år samt med Muskot som snart blir 2 år. Gammtanten, Hera, har hon lärt sig att akta sig för, trots att hon ALDRIG tar i en valp, hon bara låter. Kalla(4 år) och Tispa( 5 år) är heller inga brudar man hejdlöst leker med har hon konstaterat :)

När man äter mat sitter man och väntar på ett JA-kommando och leksaker bär man hem till matte/husse om de har kastat dem en bit på golvet har hon också fått erfara. Tänkte filma lite och lägga ut lite vardagsövningar vi sysslar med här hemma.

Här om dagen sköt Johan några duvor på gården och då kunde jag såklart inte hålla mig från att testa om vår "fröken" var en spontanapportör eller inte. Och se, det var hon ju ;)
Hepp! Den här hämtar jag, ingen tvekan!
Villebrådet skall hem, upp på bron med den!
Här får man ta i för att komma upp :)
Kolla in greppet på denna bytsemedvetna dam ;)


3 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Så fin hon verkar vara. Jag jobbar med Vilja med hennes okynnesskällande. Jag försöker med en skrammelburk och Nej vid skällandet. Hon kan sitta och skälla på ingenting i trädgården. Trym är inte så skällig (se tid inlägg) Han jagar mest fåglarna i trädgården o skäller. Du kan ju maila. lindsjo-taxar@hotmail.com

Monica sa...

Wow vilken start :) Men hon har ju "proffsen" som flock!!! :) I helgen blir det KaRK läger i Österlen, det ska bli så spännande!! //Monica

Anonym sa...

Oh, vilken fantastisk valp! Men så har hon ju fantastiska flockledare också!Avundsjuk!!