måndag 12 mars 2012

Ledarskap & grundlydnad igång!

Hittills i år har vi endast haft hundar i individuell träning men NU har vi kört igång årets första kurs i Ledarskap & grundlydnad. Det är så kul att få följa hundar och förare under flera träffar och se hur de utvecklas!!

I kväll tränade vi på att ord vi säger till en hund är viktiga ord och inte något vi "slösar med" hur som helst. NEJ betyder just NEJ och skall inte "tjatas" sönder. En tik skulle ALDRIG tolerera att en valp fortsatt att dia om hon sagt nej, eller hur!!? Alltså tänk dig att du är en tik när du ger förbud/korrigerar :)

Vi tränade också på den viktiga leken som är sammanhållande och relationsbyggande i en flock.

Vidare tränade vi på HUR man gör som hund, när en annan människa kommer fram för att hälsa. Jo, man( som hund) sitter lugnt och snällt bredvid eller bakom sin förare och låter denne hälsa på den två-bente varelsen.

Vem går först in/ut genom dörrar? Jo, såklart den där ledargestalten som håller på att bli en stor, trygg och säker hundförare:) Hunden är och förblir en följare, det är enklast och smidigast så!

Träna på nu till nästa måndag, så ses igen vi för att hitta på nya roligheter!

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Jag går sedan 2 år på lydnad för jakthundar fast alla är välkomna. Det är inom Sv Jägarförbundets regi. Vi jobbar med samma övningar med. Har skrivit om det en del i min blogg med bilder. Var igår med Ayla som är jätteduktig efter 2 år i den skolan. Men det är Trym och Vilja som skall tränas mer på.

ForsWards Hund & Jakt sa...

Skoj att höra!
vi instruktörer som utbildat oss i Jägareförbundets regi har fått samma skola oavsett var i landet vi bor:)

Det är Barbro Börjesson som ligger till grunden för den utbildningsfilosofin.