tisdag 27 mars 2012

Måndagsgruppen

Nu är jag less på blåsten som infinner sig på måndag kvällar!!! MEN de trogna hundägarna som vill träna sina hundar "skiter" i blåsten, de infann sig och var lika träningssugna som vanligt :)

Denna kväll ägnade vi åt att träna inkallning och sitt, stanna - kvar.
Läxan till nästa gång är att träna sitt med många olika störningar. Tänk på att det är du som vet vad DIN egen hund går igång på. För vissa är det bollar, andra tjädervingar, en tredje en älgskinnsbit osv. Använd den störning som passar din hund. Kom i håg att du som har en ung hund kräver en kortare stund än vad du som har en 1-åring gör. Beröm på ett anpassat sätt utifrån den hundindivid du har!

Inkallning ska ni också träna till nästa gång. Bestäm dig hur du ska ha din inkallningssignal och gör ett avslut på inkallningen i form av sitt, innan hunden får berömmet(din röst, en boll, en gobit). Självklart kan du peppa och berömma på invägen också:) Det ska vara skitkul att komma till husse/matte och väldigt betydelsefullt för hunden när inkallningssignalen kommer och  väldigt otrevligt om hunden inte lyder den. Skilj på "KOM HÄR" och "HIT". Hit ska vara ovillkorligt!

Nästa måndag har jag beställt fint väder :)

Sköt om er och träna i vardagen med din hund.

Inkallningssignalen har kommit, då ere´bråttom :)

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Vi hade en levande kyckling som störning igår. EN deltagare hade med den då det var enda kycklingen de fått.

Anonym sa...

Överlevde kycklingen?!