fredag 9 mars 2012

Individuell träning med hundar

I går träffade jag en trevlig pointerhane som hade fått en ny ägare. Hundens nya ägare har som mål att få till en bra jakthund av honom och kunna starta på jaktprov. Han kom hit för att få tips och råd om apportering och tänk vad läraktiga de var både hund och husse. Vi tränade hålla och bära och det gick riktig bra! Jag märkte tydligt att hunden hande gjort detta tidigare, men behövde påminnas om hur det var och att det alltd gäller. Nu är det bara att träna dessa moment i alla möjliga olika miljöer och med störningar så ska ni se att gripamomentet kommer lika snabbt :) Lycka till och välkomna åter!

I dag hade jag en trevlig 2-årig vortsehtik på besök vars husse och matte ville få tips och redskap att fortsätta träna sin tik, från där hon befann sig i dag. De hade jobbat bra med henne och jag önskar er lycka till i fortsättningen. Hoppas ni fick några roliga övningar med er hem att ta med er i vardagslivet :)

Vorstehflickan med husse från Sundsvall

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Va bra att ni finns och kan dela med er med kunskapen till nya.

ForsWards Hund & Jakt sa...

Vi tycker det är BRA att det finns så många träningssugna hundägare så vi kan skaffa oss ännu fler erfarenheter! Varje hundindivid och människoindivid är unik:)