tisdag 20 mars 2012

Måndagsgruppen

I går kväll hade vi vår tredje träff med måndagens hundgrupp. Lugna fina förare som tränat bra sedan förra gången, i alla fall de som haft möjlighet :)

Denna kväll tränade vi mycket passivitet. Fortsätt med det hemma, ute på gården, i skogen, på fjället, på fotbollsmatchen osv.Träna också på att hantera din hund, gå igenom den från topp till tå och kom ihåg hunden skall vara stilla innan du ger ett fri kommando. Ett fri kommando i detta läge skall inte vara KUL(alltså inte hopp och lek) för hunden, det är ju när den ligger/sitter med dig och blir hanterad det är trevligt och kul :)

Försvara ditt/flockens revir
Kom i håg att ALLTID försvara och stöta bort "inkräktare" som närmar sig. Då känner hunden sig trygg i din närvaro och behöver inte ta på sig ledarskapet.

Sök
Ni som inte lärt in ordet "Sök" ska träna in det till nästa gång så vi kan använda oss av den övningen i fortsättningen och göra varierande övningar med hjälp av det.

Viktigt ord/Sitt
Fortsätt att befästa sitt med störningar. Vi hade bollar i varierande storlek, tjädervingar och folk som var "störiga" under denna kväll. Använd fantasin och lägg in anpassade störningar för din hund.

Lycka till med träningen fram till nästa vecka!



Inga kommentarer: