lördag 24 september 2011

Jaktprov med Sångbergare igen och ett duktigt strävhår!

I dag har Roda och Muskot startat på fjällprov i Mittådalen. Roda tog en 2 a i ökl och har jobbat kanonbra i dag. Hon hade en fågeltagning men fick inte med någon resning därav en 6a på fält och priset. Roda är så imponerande lugn i flog och har varit enda sedan hon föddes!!  Gratulerar till en bra genomarbetad hund Kent och Getrud :)

Muskot har jobbat väldigt bra sökmässigt och domaren, Micke Sjöqvist, tyckte att han var väldigt mogen i sitt sök för sin ringa ålder. De hade tyvärr lite fågel på marken så han fick eff (ej för fågel). Vi kunde ju lugna oss med att gå prov med honom, men han har skött fåglarna så bra under jakten och guidningarna så vi var sugna att starta honom en gång till. Det är alltid en erfarenhet för en unghund att gå prov, så det skadar inte att ta med dem ut i "hetluften". Muskot "puttrar" lite när han ser andra hundar men lägger ner direkt när han får en korrigering och han gör inget under parsläppen så jag är övertygad om att det går över när han har "växt i sina kläder" :)

Vi vill också gratulera Jonas Amneteg ( Johans gås -och duvjaktskompis) till ett 1a pris i ökl med sin strävhåriga kille, Rosabergarn´s Orcaz. De fick 8 a i fält och landade på 178p!! Skitkul och bra jobbat. Jonas har aldrig tidigare gått prov med sina hundar. Han JAGAR i ur och skur, men nu ville hans uppfödare att han skulle starta sin hund på prov eftersom han går sååå bra, och det gick ju med bravur:)

Självklart grattis till alla andra som lyckades också! Johan rapporterade att riporna är vita i Mittådalen nu:)
Jonas och Orcaz efter en lyckad dag. Orcaz är verkligen en jakthund värd namnet:)



Inga kommentarer: