måndag 19 september 2011

Guidning och REGN

Guidning
I dag har både Dan och Mattias varit ute med sina finska spetsar på guideuppdrag för oss. Fram till kl.11 var det OK men sedan har det hällregnat. Det är inte direkt optimala förutsättningar för att lyckas. Tarras hade ett riktigt fint ståndskall på en stor tjädertupp, men tuppen lyckades gömma sig otroligt bra så den fortsätter att leva i de djupa skogarna i våra fjälltrakter:)

Johan har dragit iväg till fjälls igen med elever i åk.3 vid Dille Gård, denna gång, förra veckan var det åk.2or. Hoppas verkligen att regnet ger sig och att de får en fin dag på fjället i morgon med många fina situationer på ripa.

Ledarskap och lydnad
Jag har idag hjälpt en weimaraner med att få sin matte att förstå att jaktlusten är starkare än hennes stoppsignal just i fågelsituationen. De ska träna vidare på stopp och inkallning i alla lägen och med alla möjliga störningar innan de kan gå vidare med fågel.

En labbekille har jag också träffat i dag som ville få lite hjälp med att få sina ägare(som var mycket kloka och läraktiga) att ta på sig mer ledarskap i alla hälsningssuítuationer både vad gäller hundar och människor. Fascinerande att se vad snabbt en hund blir Nr.2 bara den får vägledning. Fortsätt jobba med att "ta plats" ni ägare så blir hunden trygg :)


Fors Wards Gård
Själv har jag fått hjälp med att riva ut resten av köket och mattorna på nedervåningen av svärfar och svärmor samt skrivit på kontraktet för försäljningen av vårt hus i Hallen. Tjoho!!

Inga kommentarer: