lördag 3 september 2011

Guidning
Då var årets första guidning över och det var tre nöjda jägare som fått många skottchanser på fågel tack vare att hundarna jobbat bra och det är gott om ripa i markerna:) Johan och Kent tackar för mycket trevlig samvaro på fjället och önskar er lycka till i Scottland.

Riksprov
Jag och Muskot har gjort jaktprovspremiär i Bruksvallarna. För honom var det verkligen lärorikt att gå parsläpp med andra hundar och alla människor i Härjedalsfjällen. Jag är nöjd med söket på honom, han "matar på" och revierar naturligt fint i marken. Av och till stördes han av lämmeljakt, men slutade när jag "nejjade" honom. Han hittade tyvärr ingen fågel trots att vi hade bra med fågel i vårt parti. 3 av 6 unghundar gick till pris i vår grupp, två trevliga strävhår och en münsterländer. Det var en väldigt trevlig unghundsgrupp i stort. Inget bråk och flams utan de jobbade bra för sina förare:)

Muskot och Einar, två avkommor efter Ormkullens Grym på sitt första jaktprov. Mattte gjorde också provdebut.

Chili som också startade samma dag som Muskot var väldigt nära... stog och avancerade, utredde - också gick fågeln upp bakom henne:( De hade otur att ha mindre fågel på sina marker.

En som verkligen lyckats under dessa dagar är Daniel Norman( en av våra guider) med ALLA sina tre hundar. Tiri, Cabron och Blues(Balldrog). Alla tre är Godkända på fält och idag ska Tiri köra eftersök. Vi håller tummarna på en fin placering i Riksprovet 2011!!!

Inga kommentarer: