söndag 18 september 2011

Eftersök och lite annat

I helgen har vi varit i Getåsen och jagat och jobbat med rivning av kök. Magazinet i Fäviken köper in trast till deras middagar, så trastjakt stod också på programmet under lördagen.


Hera är halt och kan inte springa så mycket men hon fick vara apportör på trastjakten, till hennes stora förstjusning. Emma & Johan skjuter och Hera hämtar :)
Rivning av kök på Fors Wards Gård;)
Kvällen bjöd på en underbart vacker vy från gårdsplanen
Söndagen bestod av älgjakt.
Morgonen började med tät dimma, men när det lättade så var det underbart vackert. Spindelväven är så framträdande efter dimma. Det small nästan direkt hos en postare och han sa att han skjutit på en kviga som vinglade till och han såg att hon fick. Vi bestämde att Dan(mågen) skulle få ta med Granta(ungtiken) dit och spåra upp den/släppa på den. Vi var rätt säkra på att älgen låg där. Eller rättare sagt det kan man ALDRIG vara, men denna skytt brukar träffa där han skall. Granta misslyckades med att hitta älgen så då hämtade jag Kalla,vorstehn, eftersom Tispa var borta hos moffa. Kalla spårade till vi hittade en sårlega. Där anslöt Johan med Zeb(andra unghunden) och vi beslutade att släppa honom. Det blev ett hett upptag och älgen sprang rätt fram och över en å....

Hm... detta var inte bra! Vi spårade över vägen där älg o hund hade tagit, och en bit efter spårlöpan och hittade inget blod. Något stämde inte. ..Vi hämtade Tispa, som har rutin, och spårade från sårlegan och vidare. Då kunde vi  konstaterade att Zeb hade haft en annan älg.. Nu släpptes Tispa och SE, ståndskallet var ett faktum. Granta fick skälla med en kort stund innan älgen kunde fällas. Den var skjuten lågt i bringan.

Åh, vad skönt när det blir lyckade eftersök och skam den som ger sig! Det är ett detektivarbete att vara eftersöksekipage.
Triangelspindelväv framträder i morgondimman

Skottplatsundersökningen visade att det var mörkt blod
Mer blod om älgen stått stilla
Sårlega
Unghundarna Granta och Zeb


Tispa hittade den skadade älgen direkt så det kunde bli ett avslut för den
Granta fick vara med och skälla på den sårade älgen

Inga kommentarer: