söndag 11 september 2011

Produkttips från oss

Nu under brinnande jakt provas all utrustning ordentligt. Regn, blöta myrar och vad sätter b l a kängor på rejäla prövningar. Johan kör med Lundhagskängor och jag har Alpina. Vi har båda två testat en massa oljor och smorningar för kängor men har nu sedan förra året hittat vad vi vill ha! 

Eld hör till en jägares vardag och vi har även ett enklet tips där, märket spelar ingen roll:)

Kom ihåg hundarna. 
De behöver extra tillskott nu när de jobbar på högfart hela tiden. Vi "snacksar" alltid våra fågelhundar under dagen med nå´t extra tillskott för att de ska orka. Hills a/d-burkar tycker vi är bra. Vom i bitar är snabb och bra energi också. Åsså förståss att komma ihåg att vattna dem om det är dåligt med vatten i markerna. Fågelhundarna vattnar vi även om det finns vatten. De är större jaktidioter än älghundarna, vilka i regel tar sig tid att dricka när de är törstiga. 

Se nedan vad vi ger för små tips:)

Woodline Läderolja: Helt klart den bästa skosmorningen vi provat! Finns b l a på Landbys i Östersund och även på www.jakt.se, fick jag reda på av herr Dackemark som även han rekommenderar oljan:)
.
Tips till alla som vill ha ett bra elltänne`: Ludda upp en tampong...

....Fjutta på med tändstickor eller tändstål...

..och se, elden är ett faktum, enkelt och snabbt:)

Spika upp älgvom och torka åt hundarna är toppen. Bra energihöjare under kommande jakter. Lätt att bära med sig i ryggsäcken/midjeväskan eller i byxfickan. I butik är det svindyrt att köpa... Skölj och häng upp!!

Emma och jag hittade Rödgul trumpetsvamp idag under vår jakt. Det är perfekt till goda såser eller förrättssoppan. Köttet har vi ju redan:)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vad kul med tips! Just lädervård har jag länge haft funderingar på!

Tackarrr

/Sofia i Umeå

ForsWards Hund & Jakt sa...

Varsågod håll tillgodo! Bra att det uppskattas:)

Team Hinden sa...

Fick ni även tampongtipset av Mr Dackemark Hehe

ForsWards Hund & Jakt sa...

Tampongtipset är Nilsson och jag klart:)