onsdag 5 september 2012

Lyckat eftersök (dösök) och en kalv till :)

Idag inledde Dan och jag morgonen med att hjälpa grannlaget med att göra ett eftersök. Det var mörkt blod på skottplatsen och vi började spåra men Granta tappade spåret rätt omgående så vi började om och denna gång ledde det till höger istället för rätt fram men även denna gång tappade hon spåret... Vi hade även Kalla med (en av våra vorstehrar med som är duktig att spåra)

Skam den som ger sig vi tog om en tredje gång och nu förstod vi varför både hon och Kalla tappade spåret. Älgen hade gått 100 m rakt fram sedan vinklat ca 120 grader rakt tillbaka mot skottplatsen och efter ytterligare 150 m låg oxen där sten död.

Det är sååå skönt när man lyckas och får jäv.. lite först!!! 

Till saken hör också att det var nyröjt där inne i skogen och inte ett dugg lätt att ta sig fram :)

Efter det lyckade "dösöket" som hade varit omöjligt att hitta utan hund åkte vi hem och fortsatt jaktandet på hemmamarken. Det var Dan som gick med Granta och hon skällde en 1 h drygt på ett djur som Dan var in på skallet 3 gånger utan att lyckas skjuta. Osis! Men det är sånt som händer...

Stefan lagets förstagångs skytt i går sköt en kalv på post i dag också!! Mest troligt var de stött av Grantas ståndskall.

Två vuxna och två kalvar-det är en bra början på årets jakt:) 

Nå´t  som är sämre är att Granta skadat sin tass. Den är svullen och öm... förmodligen blir det ett veterinärsbesök i morgon.

Blod

Oxen som Granta spårade upp

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Grattis till ännu en dag med skjutna älgar. Bra att ni hittade oxen, den ser ju fin ut.