tisdag 18 september 2012

Härliga hundar och hundägare

Individuella hundträningar
Har haft en del hundar här som har tränat på fågel samt hundar som har tränat på vanligt "hyfs". Hussar och mattar som tycker att de har problem med sina hundar gör väldigt klokt i att kontakta någon för att få hjälp med sina problem. 

"Problemhund"
En ung hane hade börjat nafsa folk i armarna och behövde lite "hintar" om vem som är Nr.1... Det skulle alltså inte vara han! Innan husse och matte åkte hem kunde han möta diverse hundar och folk kunde hälsa på hans husse och matte utan att han rörde en fena. Han hade förstått att det INTE var hans jobb att sköta hälsningssermonier. Hoppas det fortsätter så när ni kommer hem också. Om inte så är ni välkommen åter:)

Trevlig unghund
I dag kom en ung vorstehkille hit som hade varit på fjället ett antal gånger och endast haft ett stånd på ripa. Matte ville alltså få fler fågelsituationer för honom för att se hur han gjorde och jag kan säga att om jag vore hans ägare skulle jag vara kanonglad. 4 fågeltagningar med klockrena stånd och helt lugn i flog samt en stöt där han var lika lugn. Vilken kille!

Gordonsetter´s från Åshöjdens kennel
Ewa Posnér Storm och hennes man Sten har varit här några gånger och tränat på fågel. I kväll ville de genrepa inför ett jaktprov som går till helgen. De var helnöjda med träningen och vi önskar er STORT LYCKA TILL i helgen med 3 provstarter.

Ewa fick SKK´s Bruksuppfödarpris för 2:a gången. En otrolig prestation! Gratulerar till bra hundar och valpköpare!

Här kan ni kika in på deras hemsida: Åshöjdens kennel

Boviksbadets Lexus hade flera fina fågeltagningar idag hos oss

Efter träningen blottade sig denna vackra regnbåge

Heras tass läker fantastiskt bra! Vilket läkkött de har  hunddjuren.