måndag 10 september 2012

Älgjakt i Gäle Sinnbergs jaktlag

Johan och jag vilade hundar och "roddade" med lite kontorsjobb i fredags sedan bar det iväg mot nya älgjaktsmarker.

Hundsjukvård
Tispas hälta visade sig endast vara en sträckning så hon är i full gång. Grantas tå har jagat en dag och då blev det en kalv för henne men nu är den ånyo tömd på "sörja" vilar hon sin svullna tå igen :O)

Heras stygn togs i fredags och det har läkt kanonfint. Tack Anette Agestam och Distriktsveterinärerna i Hackås för ett fint jobb!!

Älgjakt
I Gäle Sinnbergs jaktlag har det gått riktigt bra nu under tre dagar som vi jagat. 3 vuxna älgar och 3 kalvar har det blivit. 4 av dem står Tispa för men det har inte varit något regelrätt ståndskall utan stånd i upptaget och sedan burit iväg på en passare eller en hundförare. Granta tog också upp en kalv som gick i pass. 6 av 5 älgar har alltså våra "älghundsflickor" kirrat även om de inte har varit riktiga ståndskall så är vi nöjda med dem.

Ståndskallen kommer när det lugnar sig i marken. Bärplockare och massor med jaktlag ute i skogarna gör älgarna väldigt lättfotade!!


Spårarbete av Muskot
Muskot fick också göra sitt första riktiga spårarbete på älg. Det var ett "dösök" men såklart hade det varit svårt/omöjligt att hitta utan hund. Jag har ju tränat honom en hel del på blodspår och klöv men en riktig älg var mycket häftigare att hitta i skogen tyckte "Mussemannen"(se filmen)

Älg på film
Jag hämtade Zingo, Nils hund (en av de andra hundförarnas hund) på grannlaget eftersom han stod där och skällde tillsammans med en annan hund. Tänk att jag då lyckades få det på film, se nedan!

Hera läkte fint och vi klippte stygnen i fredags

Eld är ett bra sällskap på passet

Tispa och Fredrik "gopratar" efter ett bra teamwork

Fixning av älgdragare ingår också i älgjaktandet :)

Nils sköt en kalv för Granta på löft

Daniel sköt en ko som kom och smög sig fram på honom. Muskot spårade  upp den. Den hade gått drygt 200m trots en bra träff. Muskot tyckte detta var häftigare att spåra än en älgklöv :)

Här var jag hoppstor!
Tispa hade ett fint upptag i denna fina gallring men det stog inte länge förrän det simmade över Lerån :(



Älgoxen


Muskots eftersök

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Vad trevliga resultat. Skönt att vovvarna börjar bli friska.
Det var en rejäl oxe på videon.
Vi drar ju igång den 8 okt så då får du se hur vår jakt blir...

Anonym sa...

Kanonblogg Anna! Kul med mycket bilder och film! //Moa Walldén