söndag 30 september 2012

Linköpingsfrämmande

Under 4 dagar har vi haft besök av Sö´länningar i form av Linköpingsborna Ulf och Ulf.

 Vi har jagat ripa, tjäder, orre och björktrast med dem.

Vi hade endast 3 ripor i luften under de två dagarna vi var på fjället. Kan tro att den stora mängden ren bidrog till att riporna flyttat på sig. Bra väder hade vi och hundarna jobbade som bara den för att hitta fågel åt oss. När det är lite fågel hinner man med lite florakunskap i stället... Nästa år förväntar jag mig att "Snömärkeslav" och "Ripbär" sitter som en smäck så vi kan lära oss nya arter. Om riptillgången fortsätter att vara liten kommer vi att lägga in ett Yogapass nästa år för Linköpingsjägarna :D

Dan tog med "grabbarna" på skogsfågeljakt med Tarras (finnspetsen) och han presenterade tjädertuppar för sällskapet som de också sköt på men de påstod att de var pansarförsedda, så tupparna är kvar till oss ortsbor :)

En björktrast fälldes, vilken tydligen hade tagit av sig rustningen och lämnade in.... På Magasin Fäviken köper de gärna björktrast till resturangen så det är bara att ut och träna skytte, gott folk:)

Innan Sölänningarna lämnade oss testade vi hur fasanerna fungerade att jaga på( dock utan bössa, 1 okt. i morgon!!) De verkar trivas här hos oss och Muskot hade riktigt trevliga arbeten på dem:)

Tack för trevliga upplevelser och samvaro Ulf & Ulf.  Ses i slutet av oktober då vi kommer ner!Snömärkeslav

Här syns hur djupt snötäcket varit i vinter

Donna, nu 2 1/2 år är riktigt duktig nu och hade legat i hårdträning inför Sölänningsjakten

Vindsäcken Jerven är kanon för hundarna å´

Vackra höstfärger ere´

1 kommentar:

Team Hinden sa...

Linköping ???? Va FAAN ......LID Sa det va,,, undrar om inte yogan har satt sina spår märker ja ...
Hehe