torsdag 9 februari 2012

Nötskrika, duvor och en liten hund

Det är ju inte jaktsäsong för våra hundar nu så vi motionerar dem i form av skid- och sparkåkning åsså bus på gården. Kråkfåglar hålls efter på gården hela tiden och lite apport i form av nötskrika kan man alltid hjälpa till med tycker hundarna som alltid är glada att få jobba:)

Vi har duvor vid fågelbordet, så lite gratis "lugn-i-flog-träning" får vi när vi släpper ut hundarna - enkelt och bra träning utan att behöva anstränga sig. Jag gillar att göra saker i vardagen som främjar mitt ledarskap  också är jag lite lat (och smart) därför tar jag tillvara på alla naturligt träningstillfällen som bjuds:)


Hera med en nötskriksapport

Duvor vid fågelbordet
 I helgen hade vi besök av en liten, liten hund som hette Wilma. Hon är en blandras mellan chihuahua och yourkshireterrier. Vilken fin och trevlig hund och vilket perfekt hundspråk hon hade.

När hon träffade Muskot som är väldigt stor jämfört med henne så tog hon det väldigt lugnt och fint la öronen bakåt och "vek ner sig" för honom. Muskot i sin tur uppförde sig också exemplariskt och la sig ner när han skulle nosa av henne och bekanta sig med henne. De lekte riktigt fint sedan de var färdiga med hälsandet.

När Wilma träffade de äldre damerna, Kalla och Hera var hon väldigt försiktig och ordentlig för att inte göra "fel" i sin hälsningsritual. En smart liten hund och bedårande söt:)
Wilma

Muskot och Wilma träffas

Bäst att vara försiktig när man hälsar på en sådan stor/liten hund...

Hälsningsritual

Schyst hund!

Inga kommentarer: