måndag 17 oktober 2011

Grantas helg och 20:de älgen på 20:e året!

Ungdomar och jakt
För min del blev det rådjursjakt under lördagen tillsammans med ungdomar. Henry och hans tik, Stina, fixade ett fint drev. Det visade sig att det var räv hon drev och det bar i väg till grannes, så Henry fick iväg och vissla in henne och koppla.

Henry(brorsson) sköt förresten sin 20:de älg på sitt 20:de år i fredags. Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS! 

Injagning av älghundar
Johan jagade älg i fjället och det blev till att berätta för Granta att renar ger man f...n i! Hon hade också upptag på älg som inte ville stå.

Söndag jagade vi tillsammans hela familjen och det blev två älgar fällda för Granta. En kalv på förmiddagen som Olle sköt och en kviga på eftermiddagen som Johan stog i vägen för mitt i skogen.. Det var på sken båda älgarna, men det var ändå tackvare hunn´. ALLA älgar som skjuts behöver inte vara på ett klingande stånskall. Nu har Granta skällt ståndskall några gånger och det hart blivit fällt, så vi tror på att belöningen kan komma även på sken nu:) Vi år se hur rätt eller fel vi har?!!

Det är självklart viktigt att injagningen sker med ståndskall och fällning, men när några älgar har ramlat i backen tror i all fall inte jag att det gör nå´t om man skjuter på sken också. Unghundar behöver belöning- Älghundar är bytesmedvetna individer :)

Granta och kalven som Olle(passkytten) sköt
Henry med sin NR.20 på sitt 20de år! Albertssons Chiva skötte ståndskallet:-)

Emma på pass. Det gäller att ha elden i gång nu när -graderna är med oss.

Inga kommentarer: