torsdag 27 oktober 2011

"Finbesök" hos oss i Getåsen och trevliga hundar, ägare och dotter

Som jag skrev tidigare hade Ylva och Maria, Fjällvittrans och Kungshälland kennlar bjudit upp Anders Landin till deras kennelträff och tränade hundar i tre dagar. De hyrde stugor här i vår, Ol-Jonsby och markerna i Getåsen för att träna på rapphöns.

Läs här vad Anders skrev om sin Jämtlandsvistelse: http://landins-hund-katt.se/2011/10/om-kurser-fjalljakt-och-om-ett-suverant-stalle-att-trana-pa/

Under tisdagen passade jag på att erbjuda våra valpköpare att träna för Landin, med kort varsel, och tänka sig, det kom ett gäng. Helt otroligt vilket intresse vi har vi hundmänniskor! Ta ledigt från jobb och åka bil flera mil för att jobba med hund :-)

Dagen började med att Anders ville testa stoppet på hundarna med en enkel övning innan vi gick på fågel. Han kastade i väg en dummie och ägarna fick kommendera iväg hundarna efter den.... Oj, oj,oj vad ILLA det såg ut!! Det var endast en av 8 hundar/förare som fixade stoppet på en vanlig "sketen" dummie! Men det tog sig snabbt och alla var tillbaka på banan som tur var ;-)

Landin drillade alla i reviering och sedan gick vi ner på en av våra fina myrar "Getåsflon" och satt ut rapphöns. Det blev riktigt lyckat och många fina stånd, löpor och avancer för våra hundar.

Jag var väldigt nöjd med dagen, Heras avkommor, hundförarna och VÄDRET var dessutom helt topp att jag sedan fick beröm av Landin för att ha lyckats bra med "träningen" av vår dotter var ju liksom "gräddet på moset". Det var Elin(en av döttrarna och Muskots delägare) som förde Muskot medan jag haltade, satt ut fåglar och fotade. Hundframgångar i all ära men våra ungdomar är ju faktiskt framtiden. Han skriver:  "Än en gång tack för fina dagar hos er och  ert suveräna ställe – och vilken härligt positiv dotter du har ”tränat upp”, man blir glad av att träffa henne…." Ni som har barn vet hur sådan´t värmer!

Stort tack till Anders och alla er valpköpare och andra släktingar(till hundarna) som kom och tränade! Yttreliggare en härlig dag med HUND!

Vill du se bilderna i större format är det bara att klicka på dem :)

Inga kommentarer: