onsdag 25 maj 2011

Individuell träning- smarta hundägare:)

Det är fler och fler hundägare som hör av sig för att få tips och råd att träna sin hund helt enskilt utan en stor grupp med hundar. Mycket klokt tycker jag. Många hundar är inte mogna att hoppa in i en stor grupp. De klarar inte av att ta in vad husse/matte säger när det är för mycket i kring dem. Får hunden chansen att träna ensam tillsammans med sin förare och mig blir ALLTID, resultatet mycket bättre. När hund och förare klarar av att kommunicera med varandra kan man sedan träffa andra hundar och träna i grupp.
I söndags hade jag en strävhårsvorstehkille här på träning med sin husse och matte. De hade jobbat otroligt bra med sin hund som nu var 8 månader! De hade inga direkta problem utan ville komma vidare i träningen och undrade hur de skulle förbereda sin hund inför sin kommande uppgift som jakthund. Vilka OTROLIGT kloka människor!Två mycket nöjda och peppade ägare åkte här ifrån efter ett 2 h träningspass!
Hoppas fler upptäcker vad bra det är att börja tidigt att fostra valpen och förbereda unghunden för sin uppgift. vi tränade på stoppsignalen och inkallning med diverse störningar.

Inga kommentarer: