måndag 23 maj 2011

Hundkurserna i Hallen




Under måndag kvällar har vi hållit ledarskap och grundlydnadskurs i Hallen( vi har avslutning nästa måndag) och det har varit många olika raser representerade.

Denna kväll tränade vi på att stanna under gång när något kom uppflygande från en duvkastare. Det var vingar, bollar, skinn och leksaker som flög i väg! Med förarnas snabba sittkommandon och timade beröm när de gjorde rätt så gick det riktigt bra efter några försök:)

Inkallning med fokus på korrekta "ingångar"(alltså få berömmet först när jag sitter ner och tittar på husse/matte) och genom att enbart lyssna på sitt eget namn var också kvällens övningar.

Sista halvtimmen jobbade vi med hundarna på agilitybanan, inte för att ha ett tävlingsmål, men däremot bygga förtroende och tillit. Dessutom är det du som förare som är initiativtagare till att ha skoj med hunden vid hindren. Några fick jobba en stund innan hunden gick genom tunneln - sedan rädslan var övervunnen gick de flera gånger och tyckte att det var riktigt skoj:)

Att lära hunden hopp eller under är praktiskt ute i skog och mark också, eftersom du kommer till vindfällen och diken/bäckar där du själv kan bestämma om det ska hoppas eller krypas under(inte under bäcken då kanske:)

Bra jobbat, alla som var där! Sista gången får ni väldigt gärna ta med en fikaryggsäck så ska vi träna hundarna på att sitta fast vid vindskyddet medan vi fikar och pratar.... Hund(troligen!)

Inga kommentarer: