fredag 2 april 2010

Jaktprov i skitväder

Igår 1/4 hade vi anordnat ett särskilt jaktprov i Vemdalen. Med facit i hand skulle vi givetvis ha avblåst provet redan på morgonen när vi såg vädret och väderprognosen.Om Johan(gubben min) och Goon (strävhårsmannen) hade fått råda hade vi ju självklart inte åkt ut denna dag! Men med en domare som åkt från Ludvika och 8 deltagare så lär vi ju testa...

Föret var rent ut sagt bedrövligt. Det var en hård isskorpa som gjorde att alla hundar skar sönder sig. Vettiga hundmänniskor släpper inte sina hundar i sådant före. Ën efter en plockade vi bort våra hundar från provet. Dimma och regn gjorde inte saken bättre! Se bilder här nedan på "tokiga" hundmänniskor ;o)

Tomas med Sångbergets Aco, Anna med sin parningsvalp efter Vidlskinnets Cheiron Ingemar med Sångbergets Greis är glada trots SKITVÄDRET.

Domaren Lisa Danielsson från Ludvika

Christian Bergman från Falun startade sin Vildskinnets Stella, men vädret och föret var SKIT, tyckte både husse och hund.

Jag har alltid förmågan att se det tjusiga i naturen så även i detta väder. Fjällbjörkarna var klädda i iskristaller från topp till tå, Snyggt!

Johan och jag hade tagit med oss två ripor utifall det skulle bli aktuellt med en apporttest på fjället. Så blev inte fallet i dag, MEN ripmiddag för oss två blev det med ett gott rödvin till. MUMS!

Tack alla som var med för en "trevlig" dag på fjället!
Anna o Johan

Inga kommentarer: