söndag 11 april 2010

Härlig helg med träning på ripa

I helgen har vi varit på fjället med valpköpare från Heras förra kull.

Under lördagen tränade vi tillsammans med Elisabeth,Sören, Bodel och deras hundar. Riktig skoj att se att Gunde började fatta vad han skulle göra på fjället. Lydig och trevlig kille ni har! Fortsätt att jobba på som ni gör, så blir det en härlig jakthund för er del.

Under söndagen hade jag glädjen att få se Heras nya täckhund,Ormkullens Grym,på fjället en gång till. Jag är lika nöjd att se honom denna gång. Fin fågelhantering och bra sök. Vi håller tummarna att det går bra på provet nästa helg.

Kalla stod och gick inte efter längre än...20-30 m. Jippie! Det verkar som att näsan börjar kopplas ihop med hennes ben mer och mer... I alla fall hoppas vi det ;o)Hon fick flera fina träningsfåglar att jobba med. Fåglarna var medgörliga i solgasset.

Teja jobbade upp sig riktigt bra sökmässigt under dagen och sprang upp i fågel men blev kvar. Henke fick också chansen att föra på henne på fågel flera gånger och träna lugnet i flog. Bra jobbat teja och Henrik!

Tack alla som vi varit tillsammans med i helgen för härliga dagar!!

Magnus Gidlund skidar fram till sin hund, Ormkullens Grym som står för...

...den här fina fjällripetuppen. Ni ser det svarta karakteristiska eaylinerstrecket vid tuppens öga.


Valpköparen "Henke" med sin tik Sångbergets Teja, från Heras förra kull, "vaknade till" med hjälp av riplukt i näsan. Hennes sök förbättrades avsevärt under dagen.

Henrik och Sandra med Teja

Bodel Göransson och Altersundets Loke samt Sören Hansson och Sångbergets Gunde

Inga kommentarer: