onsdag 14 april 2010

Boktips!



Många går kurs med sin hund nu när snön börjar tina bort. En del går veckokurser och tränar hemma mellan träffarna. Andra har anmält till helgkurser. Oavsett vilket, kan det vara bra att läsa och få träningsråd den vägen också, som komplement till instruktörshjälpen.

Har tidigare på bloggen tipsat om "Från valp till färdig fågelhund" av Anders Landin.

En annan bok som jag skrivit om tidigare på hemsidan är "Jakthundens dressyr". Den är skriven av Gerd Nilsson. Det är en bra nybörjarbok som tar upp grunderna i lydnad på ett bra sätt. Gerd har förresten en korthårig vorstehane(Diesel) efter vår tik, Vildskinnets Hera.

"Inkallning är så mycket mera" är författad av Memea Mohlin och är toppen med bra och härliga tips.

Hundägare som kommer till våra kurser säger alltid att de vill kunna kalla in sin hund, det är därför de kommer på kurs. Det är ju så att man kan inte få en säker inkallning om inte ledarskapet i övrigt är befäst. Detta tar Memea upp på ett mycket bra vis!

Sista tipset för idag är: Jane Fenell och hennes böcker; "Förstå din hund","Du och din hund" och "Hundens sju åldrar". Här får du verkligen bra och tydliga verktyg att jobba med ditt naturliga förhållningssätt till din hund.

Inga kommentarer: