tisdag 16 oktober 2012

Hundar och hundmöten

Både igår och idag har jag haft hundar här hos oss vars ägare ville ha hjälp med hundmöten.

Jag har i a fall konstaterat en sak och det är att DU som ledare/hundägare ALLTID ska vara NR.1. Låt inte hunden vara den som går( stretar i kopplet) före och tar han om dig... Hunden, oavsett om han är osäker och rädd eller en säker tuffing, skall ha sin givna plats lugnt och fint på sidan eller bakom sin förare DÅ går hundmöten bra.

Tänk på att vara LUGN och uppträd som en god ledare. Börja inte "härja" och dra och slita i kopplet, skrika, Fya och nejja hunden för då känner den att du tappat fattningen och MÅSTE vara med och ta över situationen genom att skälla, morra eller göra utfall... Behåll lugnet och kör "Följ-mig-övningen, vet ja! Sänk axlarna, slappna av, sjung, eller vissla på en trudelutt så att hunden känner att du är cool och har koll på läget :)

Lycka till och välkommen tillbaka!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom jag har en del problem vid hundmöten med min 3-åring,har jag nu fått ett nytt tips på er eminenta blogg. Nästa gång Stella kaxar sig ska jag sjunga en stump! Och hoppas att dem jag möter också har läst er blogg,annars tror de nog att jag är knasig!

ForsWards Hund & Jakt sa...

Det behövs ju lite mer än att sjunga en "stump" då ;) Det jag menar är att hundägare som har problem vid hundmöten oftast(alltid) är sååå spända själva, halar in kopplet och ryar och skriker så att hunden "eggar" i gång ännu mer. Är man tydlig med hur hundmöten skall vara så kan det hjälpa till att slappna av om du sjunger en truddelutt :) Du är välkommen hit om problemt fortsätter för dig
/Anna