tisdag 29 maj 2012

Apportkursarna jobbar vidare mot nya mål

"Ut"-kommando och Läxa 1
I kväll tänade vi "UT"-kommando med hjälp av en skål med köttbullar i som vi sedan bytte ut mot en apportbock eller en leksak. Denna övning går att variera med ett Stopp-kommando mitt på sträckan, en inkallning eller ett fortsatt Ut-kommando. Variera och ha kul!

Gripa - Läxa 2
Vi tränade också gripa alltså "Apport" genom att dra föremålet framför hunden och säga "Apport" när hunden grep sedan gick vi vidare med apportkommandot med hjälp av halsbandet. Vi vred det tills hunden öppnade munnen och direkt hunden grep, släpptes halsbandet och berömmet kom väl tajmat och fint:)

Jag måste säga att ägarna var väldigt duktiga på detta och hundarna förstod snabbt vad vi ville att de skulle utföra. En hund var inte lika välvillig så henne skall matte testa en annan metod på till nästa gång så får vi se hur det går. Bra tror jag :o)

Träna nu till nästa vecka gripa på nära håll, sittande vid sidan. När det sitter flytta föremålet endast 30 cm framför hunden, när det sitter 60 cm osv. Variera föremål och plats och fortsätt träna bära också såklart!


Läxa 3
Sätt ner hunden, be den hålla ett föremål, kommendera stanna och gå ifrån den 5 m (I a fall inte långt) och kalla in hunden, be den hålla fast och ge massor av beröm såklart. Låt den hålla en stund innan du kommenderar "loss" eller "tack" det du föredrar :o) Öka avståndet om det går bra på korta håll.


Det är så kul att hämta och bära saker åt sin ägare tycker en  bra apportör


2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Kul övningar. Vi hade köttbullar med vilket var en svår övning. Springa förbi gott utan att stanna var svårt för en del

ForsWards Hund & Jakt sa...

Men viktigt att kunna! En köttbulle är inget jämfört med en älg, fågel eller rådjur när det gäller :)