lördag 31 december 2011

Nyårsaftorn & Gott Nytt år!


Sista dagen på 2011
Tänk vad fort ett år går och vad många nya människor och hundar vi fått bekanta oss med under året!

Vi vill tacka ALLA er som utbildat sig samt blivit guidad hos oss under året, ni har verkligen berikat vårt liv!

Summering av året
Hundutbildningar
Under vårvintern höll vi stående fågehundsträning både för våra egna valpköpare och andra hundägare.  Vid ett tillfälle i samarbtete med Hundens Gård i Jämtland -ett lyckat konsept som var mycket uppkattat.

Vi har också hållit utbildningar för hundar och hundägare i Stugun, på Dille Gård och på Frösön samt såklart här i Hallen och på Fors Wards Gård.

Nytt för detta år var att vi körde ett Mentakunskapstest samt föreläsning av hundars mentala egenskaper med hjälp av Jägareförbundet och Håkan Sköld samt P-O Eriksson. Mycket lyckat!

Jägarexamen
Jägarexamenskurserna blev tidigt fullbokade, de började i maj och avslutade i augusti. Skitkul att vara med och bidra till många entusiastiska nya jägare tycker vi:)

Rapphönsen
Under slutet av juli och början på augusti körde vi i gång med rapphönsträning för fågelhundar. Den har varit väldigt välbesökt genom sensommar och höstmånaderna.

Den individuella hundträningen har ökat stadigt under året, det är också det jag tycker är mest skoj för tillfället. Att få coacha en hundägare helt själv med sin egen hundkompis är en fröjd. Man ser framstegen så snabbt!

Under november månad hade vi "finbesök" av Anders Landin som var här för att träna hundar i lydnad och på våra rapphöns. Det var en tevlig bekantskap:)

Jakt
Jakten körde då igång med ripjakt, jaktprov och så klart älgjakt, duvor och gås. Vi är mycket nöjd med vår unghund Muskot och hans kullsyskon, Hera gör sitt jobb som hon skall och Kalla har vekligen tagit sig denna höst, det är en hund som är sent mogen och inte att kommit ut på fler jaktprovsstarter då hon "viker ner sig" när andra förare börjar rya och hojta, tyvärr. Men som jaktkamrat och guidehund fungerar hon ypperligt, så hon blir kvar hos oss. Två av Kallas kullsyskon( Roda och Greis) är uppe i elitklass, vilket glädjer oss mycket. Tack till tränings- och jakttokiga hundägare, där :)

Granta, gråhundstiken har hunnit bli 2 år och det är fällt en del älgar för henne i höst men söket höll inte för jaktprovsstart i år, men jag tror det kommer til nästa höst. Jämttiken Tispa började som vanligt säsongen med dåligt sök och en våldsam klåda. I slutet av oktober var hon fullsträv och jagade riktigt bra fram till snödjupets stopp.

Jaktguidningar
Vi har haft många jaktgäster hos oss i år som jagat både i skogen och på fjället. Detta år bjöd på många skottchanser eftersom hundarna har gått bra och fågeltillgången varit god. Vi vill tacka våra superbraaa guider Daniel, Anders, Dan, Mattias och Patric för  mycket väl utfört jobb!

Fin bekräftelse
Vi blev Guldgalanominerade i slutet av året, vilket gladde oss mycket, och gav oss en bekräftelse på att det vi jobbar med och stortrivs med är uppskattat av flera!

Johan och jag då?,
Jo, vi har köpt Johans hemgård i Getåsen, så nu har vi mer skog att förvalta :) sålt villan i Hallen, renoverat delar av huset, Fors Wards Gård, flyttat in, fått en ny höftled insatt (A). Johan klagar på att han jagat alldeles för lite fågel, för egen del i år, det får han bättra på till nästa år. Jag hade alldeles för ont i höften för att vara nöjd med jakthösten men det kommer det att bli ändring på nu!



Vyn från nya kösksfönstert nyårsafton 2011
Snökristallerna glänste i solen i dag

Fjällen visade sig från "gosidan" på självaste nyårsaftonen :)

Solen når aldrig högt på himlen så här års

Lätt pudersnö i motljus

6 kommentarer:

Vi på Hundensgård. sa...

Gott Nytt År på er alla! Vi håller tummarna för att det skall bli ett topp år för alla ståendefågelhundar och dess förare! :)

Sylvia sa...

Gått nytt år. Hoppas allt gick bra med din nya höft.

Kram från Weim Fritz o Matte.

ForsWards Hund & Jakt sa...

Jajjamen, Tina & Tomas, det hoppas vi verkligen! Många träningssugna förare och mycket fågel i markerna åsså förstås en massa skratt och galenskap;)

ForsWards Hund & Jakt sa...

Allt bra hittills med höften, Sylvia!

Anonym sa...

Vilka fantastiskt vackra foton du tagit, Anna! Vad har du för kamera?

ForsWards Hund & Jakt sa...

Ja, du anonym... det är min Iphone 4, så det är verkligen ingen värsting kamera. Gav bort min Canon till sonen i julklapp nu så jag har ingen BRA kamera för närvarande. Jag håller på att kika ut en ny, tror det blir en Canon eos 7D. Känner flera som har den och är nöjda:)
/Anna