onsdag 17 augusti 2011

Hundar i träning och tillfälligt fel på bloggen samt husförsäljning

Efter avslutad Jägarexamenskurs har vi haft skyttar i träning, Björnpasset och en gråhund som varit här för att få hjälp med sin osäkerhet mot folk. Vi har också röjt(hos oss passar röjt bättre än städat) lite i huset eftersom vi har visning av det på söndag. Intresserad av en ny bostad, klicka in här:
http://beskrivningar.capitex.se/objdesc.aspx?GUID=3TT2CIMMKVNID5IA&TYP=CMVilla&Skin=Storsjomaklarna

Hunden som var här hade samma problem som en gråhund jag hade för två veckor sedan. Det hela handlar om att husse(flockledaren) inte hanterat sin hund på rätt sätt från valp. Detta stöter jag ofta på, särskilt bland älghundar. Det gäller att redan som 8 veckors valp hålla din valp i famnen och smeka, ta, känna, titta på tänder, tassar osv ofta och mycket. Det är också viktigt att INTE släppa ner valpen förrän den är lugn i famnen. Där gör de flesta fel. Valpen börjar nafsa, bita och gnälla och blir nersläppt! GÖR INTE DET! Hantering/visitering är en JÄTTEVIKTIG del i en hunds liv. De förstärker relationen och bygger upp förtroendet hund-förare. Fortsätt sedan att ta i och visitera din hund resten av livet. Du spar även mycket av veterinärkostnaderna om du upptäcker "små blessyrer" i tid

När jag dömer hundar på utställning och hunden morrar/biter när jag ska titta på tänderna så är det här det har brustit. MEN det är inte försent att börja träna!!!

En sak till idag... Det är nå´t fel p bloggen så den visar inte bildspelen jag lagt ut från Jägarexamen. Håll er till tåls så kommer den igång igen:)

Nu blir det träning av tre hundar på rapphöns samt tre hagelskyttar som vill ha instruktioner och förbättra sitt skytte!

Inga kommentarer: