torsdag 25 november 2010

Stort intresse för att ta jägarexamen! Även Zlatan har tagit "jägarkörkortet"

Press
Pressmaterial från Svenska Jägareförbundet.
Ökat intresse för att ta jägarexamen.
2010-11-24 07:44

Intresset för att lära sig allt om vilt och jakt fortsätter att vara högt. I fjol tog 9 207 personer jägarexamen, de flesta mellan 18 – 35 år och 20 procent kvinnor. Sedan dess har Svenska Jägareförbundet tagit fram nytt och bättre studiematerial, Jägarskoleboxen, som sålts långt bättre än tidigare material. Och till nyår lanserar förbundet e-jakt, en ny utbildning på nätet för dem som vill läsa inför jägarexamens teoretiska prov på egen hand.

- Cirka 9000 personer kommer läsa med vårt studiematerial totalt i år, jämfört med 5000 i fjol, säger Torsten Mörner, ordförande på Svenska Jägareförbundet. Med ett nytt och bra studiematerial hoppas vi få fler jägare i skogen. Utbildningen på nätet hoppas vi tilltalar många unga blivande jägare, tillägger Torsten Mörner.

Även Zlatan Ibrahimovic – Sveriges bästa fotbollspelare - har tagit jägarexamen i år.

I senaste numret av Svensk Jakt säger han att “Jag har alltid haft ett stort intresse för jakt och fiske, tyvärr har det ju inte funnits så stora möjligheter för mig att spendera tid i naturen på grund av mitt yrkesval, men jag kommer att ta igen det.” Zlatan Ibrahimovic säger vidare att det är en kombination av avkoppling i naturen och adrenalin som gjort att han valt att ta jägarexamen. Läs hela intervjun i senaste numret av Svensk Jakt.

Enligt säkra källor har även Zlatan använt det nya studiematerialet Jägarskoleboxen för att läsa in allt om jakt och vilt inför sin jägarexamen.
http://www.jagareforbundet.se/


Vi på ForsWards Hund & Jakt vill bara tillägga att du får en större kunskap med dig om du går en kurs än om du bara pluggar in frågor på nätet och tentar av dem. Men det är en smaksak! Vi fortsätter med vårt upplägg efter flera års erfarenhet med nöjda kursdeltagare. Vi anser att kunskap man lär in med hjälp av händerna sitter för livet.

Vi är Norrlands störtsa på intensivkurser i Jägarexamen!

Inga kommentarer: