tisdag 9 november 2010

Rapport från Sångbergets Kanel


Ett fint bildspel på en kryddig valp

Vi fick ett mail från Kärlarne och Kanels familj. Så här berättar de om kryddan, Kanels, framfart:

”Inspirerade av Otto med familj så tänkte vi avlägga en rapport om hur lille Kanel mår och utvecklas.

Först och främst: Kanel växer med raketfart: Han får inte längre plats att bära under armen. En halvmeter Kanel sticker ut på baksidan.

Annars så löper Kanels utveckling på framåt. Gammeltiken Tigra, strävhårig på 10 år lär lillpojken hyss: Förra helgen hördes någon som gnydde och ojjade sig nere i tvättstugan där hundarna sover. Pappa i familjen går ner för att kolla vad som står på. Klockan är 04.00 och Kanel och Tigra har lyckats att öppna husses jaktryggsäck. Kanel ertappas med nosen i kakburken, som man brukar säga. Kanelis ligger där bredvid en fullpackad ryggsäck, färdigpackad för morgondagens älgjakt med en kaviartub utsmulad i kring sig. Utsmetad kaviar och bitar av aliminium ligger där på golvet. Inte konstigt att han hade ont i magen och ojade sig. Men allt har löpt på bra och Kanel har inte visat några avvikande beteende (eller...?). Sparris fick han i sig i beordran att det skulle "binda" sig i magen då.

Kanels största nöje är annars att kasta potatis, jätteroligt att riva upp hela trädgårdslandet! Eftersom vi har rundgång i huset tycker alla tre döttrarna att det är väldig kul att trissa upp lillkillen genom att springa före Kanel och ha honom skrikandes efter. Han blir så frustrerad och arg att han inte hinner ifatt. Men nu är han snart för snabb så nu är det vi som blir nafsade i baken och rädda :)

En utökan av hundburarna och ett hundhus har byggts till Kanels ära. Jämthundstiken Bella, 4 år och Kanel kommer blir rumskompisar när det hela är klart.

Annars så tycker flickorna i huset att det är mycket intressant (vi har bara haft tikar tidigare) att studera Kanels "pungisar" som de kallar det. Mycket får man stå ut med som Vorsteh-hane i familjen Jonsson!

Men han ger oss många skratt och är verkligen en krydda i tillvaron. Häromdagen fick matte för sig att bada alla hundarna i grönsåpa, det osade om alla tre hundar i flera dagar!

Kramar
Kanel med mattar & husse”

Tack för rapporten! Vi hoppas och tror att ni skämtar (mycket:), när ni säger att ni blir rädda av Kanels nafsande! Lycka till med fortsatta äventyr med "matmonstret".
Anna & Johan

Inga kommentarer: