söndag 23 januari 2011

Björnjakt och jaktguidning

Gick igenom bilder från i höstas idag och hittade då dessa samt en liten jaktrapport som jag inte la in på bloggen i augusti när det begav sig. Tänkte att ni kan få drömma tillbaka på hösten 2010 med hjälp av detta lilla inlägg:

Fredrik Myhr som driver företaget längst till vänster samt Hans Jönsson och jämten Uhro i mitten. Mats Larsson (skidåkarn´) till höger.


Fina jaktmarker i bakgrunden


Hemtransport

Dessa bilder och denna jaktrapport fick vi från vår Jägarexamenselev, Johan Didriksson, den 24 aug 2010
. Så här skriver herr Didriksson:

"Hallå på er,

Här kommer bilder från de tre senaste dagarna.
Det har varit otrolig jakt med känning på björn samtliga tre dagar, varav en hona skjuten, på ca 130 kg och hon var ca 10 år.

Exclusive Adventure (www.ex-ad.se) erbjuder fantastik jakt i ett fjällområde som är otroligt vackert och självklart har de ju Polaris :-)(Johan är säljare för Polaris, min kommentar ;) )


Björnen sköts av Hans Jönsson från Backe med hunden Uhro, efter ett ståndskall på ca 1 timme på norra sidan av LillErsfjället.
Björnen gjorde utfall mot hunden och stannade upp så Hans skjöt nästan rakt i sidan på ca 15 meter och det blev knall o fall.

Igår attackerades Hans pappa Ola av en björnhona som gömts sina ungar och hon vände på 3 meter framför hunden och det blev fullt pådrag då ekipaget gick mot postlinjen vid tre tillfällen så 3 st fick in bjön/hund på mindre än 15 meter men dock i mycket tät terräng. De fick verkligen valuta för jakten :-)

Ha det gott, nu flyger vi ju mot Baulan och hoppas vi ses på fjället!"

Johan


Är du också sugen på att jaga björn kontakta Exclusive Adventure (http://www.ex-ad.se/)De har även andra jakter att erbjuda.

Tack Johan för bilder och jaktberättelse! Vi tar gärna mot fler jakt-och hundbilder och berättelser för publicering på vår blogg.

Nu i januari månad är det rätt lugnt på jaktfronten för vår del, då snödjupet är allt för stort för våra hundar och för toppfågelskidåkning. Rävåteln är igång och jag tror det är nära nu. . .

Hans Jönsson som sköt björnen köpte en laika( en parningsvalp efter vår Buinaks Djenes) av mig för 12 år sedan som blev en hejjare på björn och lodjur. Pappa och bröderna Jönsson är verkligen duktiga att få till björn, lo och älghundar.

Inga kommentarer: