fredag 23 juli 2010

Föreläsning, semester och rapphöns

Sveriges avlånga land är fantastiskt!

I natt kom vi(Johan & jag) hem efter en resa som började i Färila med en Jakt och friluftsmässa som Jaktvårdskretsen där anordnade. Det var en lyckad tillställning med runt 3000 besökare. Jag höll en föreläsning om "Vad tittar domaren på under en utställning" och presenterade en rasparad med 47 olika jakthundsraser. Tänk vad många trevliga hundraser det finns. Jag skulle helst vilja ha en av varje....

Torsten Mörner invigde mässan och pratade bl a om jaktens acceptans på landsbygd kontra stad.

Vår resa gick vidare till kusin utanför Hudiksvall. Tack för sängplats, mat och umgänge! Ja, just ja jag snodde med en Pil och en pelargon också:)

Vi reste vidare med släpvagn till Västerås, NB Fasaneri där vi ställde av vår släpvagn. Sedan bar det iväg till Erik(pöjken) i Göteborg. Där hade vi det riktigt bra och fick rå om varandra i några dagar.

Under hemfärden stannade vi till i Lidköping hos Dackemarks där vi blev bjudna på middag och övernattning. Vi fick också se deras jaktmarker. Tack för trevlig samvaro och gästfrihet! Ses i höst:)

I Västerås hälsade vi på ytterligare en kusin och fick gott kaffe.

Sedan bar det iväg för att hämta våra nya familjemedlemmar. 100 rapphöns! NB Fasaneri var ett fint ställe för fasaner och rapphöns. Välordnat och friska välmående fåglar. I natt installerades de i vår nybyggda bur i Getåsen. 5 grader var det när vi nådde dit kl.1 i natt. De trodde säkert att de var vinter för i Västerås, där vi hämtade dem, var det 23 grader!



Färila, Västerås, Göteborg,Floda, Allingsås, Lidköping, Västerås, Getåsen och Hallen

Inga kommentarer: