torsdag 25 mars 2010

Träningsgruppen i Dille

Nu har vi bara en träff kvar med Dillegruppen. Nu när ni, förare,äntligen börjar fatta att det är du som för hunden och inte tvärtom. Jag poängterade extra mycket denna gång att det är upp till dig hur du vill att hunden ska uppleva dig. Du måste KRÄVA mer av hunden och BERÖMMA för rätt beteende för att nå dit du vill. Använd kroppsspråket i massor - träna!!!

Jag visade på en par hundar och gick slalom med dem. Själv blev jag helt varm och var engagerad varje sekund för att få hunden att följa mig. Flera av er förare är inte tillräckligt aktiv, dvs upplevs inte som intressanta och trovärdig av hunden och då blir resultatet därefter.

Johan visade också hur han med endast kroppsspråket fick Kalla att underkasta sig honom för att sedan leka och ha skoj! Ni såg själva att hon verkligen tycker om sin husse trots, eller snarare Tackvare, hans ledarskapsmarkering. Flera av er "tycker synd om" hunden när den "tar åt sig". Det ät självklart och naturligt för hunden att underordna sig. Tänk på det ;o)

Jobba aktivt med din hund när du tränar och vila er från varandra däremmelan. Lär hunden att kopppla av. På kommandot "Gå och lägg dig" så ska hunden ligga på sin plats tills du ber om en tjänst.

Inkallningen fungerade bra för de flesta nu, BRA JOBBAT! Fortsätt att variera störningarna i inkallningen så blir den ännu säkrare.

Ses på måndag!
Ta med en fikaryggsäck då, så avslutar vi med en fika mellan 19.30 och 20.00

Inga kommentarer: