måndag 8 februari 2010

Jyckedata och ledarskapskurs

I söndags anordnade JHÄK(Jämtland Härjedalens älghundklubb) en genomgång av programmet Jyckedata. Jag och pappa, Lennart, åkte dit för att lära lite mera. Det är helt fantastiskt vilka uppgifter du kan få fram med hjälp av Jyckedatas hunddatabas. Du kan söka på alla möjliga uppgifter om en hund och få svar. Ett oerhört bra hjälpmedel för våra avelsråd och självklart även för uppfödare. Tack Hans Lantz och Kent Hansson för informationen.

Johan åkte till Gyllerboda hundcenter mellan Tierp och Uppsala på en ledarskapskurs för hundar. Man måste ju utvecklas om man ska hålla kurs för andra.Risken är annars att man stampar på samma ställe. Det är bra med inspiration och "inputs" från andra.

2 kommentarer:

Vi på Hundensgård. sa...

Spännande kurs!
Det är ett ämne med många olika åsikter i.
När man bestämt sig för ett sätt att tänka så är det dax att tänka om när man vet mera!!!
Många som man pratar med tror sig veta säkert hur allt är men det tror jag att man skall passa sig för då är man nog ute och cyklar. Det är ju det som gör det så spännande att jobba med hund och framför allt studera hundarna för att få veta mera.
Tina Schaffer

ForsWards Hund & Jakt sa...

Ja du, ju fler hundar och ägare man träffar desto säkrare blir man på att man INTE vet! Att tänka om och tänka nytt är viktigt när man håller på med hund.Det är just det som är spännande, precis som du säger. Att studera hundarna i flock och testa sig fram med olika individer tycker jag är bästa och roligaste sättet att lära på.
/Anna