torsdag 22 november 2012

Hundelever på besök, röjning, vedförsäljning och hundkunder

Ännu en härlig arbetsdag till ända!

Jag fick en fråga av en elev idag: "Hur ser en arbetsdag ut för dig då?
Det var en bra fråga tycker jag och jag reflekterade över att ingen dag är den andra lik!!

Elever från Dille Gård
Jag hade Dille Gårds hundelever på besök här i dag. De ville se hur man tränar en stående fågelhund. Jag, Vickan och Muskot visade hur man kan jobba med apportering och sedan plockade vi fram lite duvor och visade hur man kan träna hund med hjälp av dem.

Vi lunchade uppe i skogen i grillkåtan och efter lunch fick Tispa jobba lite och visa hur man gjorde ett eftersök på en älgklöv :) Eleverna fick också göra skottplatsundersökningar vilket de klarade bra!

Röjning och individuell hundträning
Johan röjde i skogen på förmiddagen i dag inför en gallring vi skall göra i vinter sedan hade han en hundkund som ville träna sin strävhårsvorsteh. En mycket lydig och trevlig krabat (6 månader) som matte har jobbat jättebra med sedan sist hon var här :)

Nu i kväll hade jag en jämthundskille på besök vars ägare ville ha hjälp med lite allmänlydnad och framför allt med kloklippning. Det visade sig att han blev väldigt stressad och rädd när man höll i honom sittande på golvet. Så här fick husse och matte i läxa att bara sitta med honom och hålla honom tills han blev lugn. Det gäller att jobba etappvis med en hund som visar ett så stort obehag av att bli fasthållen. Men jag såg att det fanns hopp. Han lugnade sig när jag suttit en stund med honom och han tog t o m emot ostbitarna som jag bjöd honom. Helt klart har något hänt med denna jämte så att han blivit rädd i en liknande situation men det kommer att ordna sig med så kloka hundägare:)

Inga kommentarer: