tisdag 6 november 2012

Helgens ledarskap - och grundlydnadsutbildning

Helgen som var  gick i hundens tecken här på gården för ovanlighetens skull ;)

Jag höll en ledarskap och grundlydnadsutbildning  både lördag och söndag. Jag har inte haft en sådan kurs sedan juli så det var riktigt inspirerande! Det var olika jakthundsraser som deltog;  bayersk viltspårhund, gordon setter, engelsk setter, korthårig vortseh, finsk stövare åsså en icke jaktras i form av en finsk lapphund.

Jag tycker det är väldigt lärorikt och utvecklande att ha olika raserpå kurserna. Man ser så tydligt rasegenskaperna komma fram på olika vis:) Stövaren och "bayraren" använde nosen mycket i backen medan fågelhundarna jobbade mer med nosen i luften och väldigt mycket med benen (fullfart i galopp) när de var lösa.

Till er som var med vill jag tacka för trevliga dagar och påminna er om att vara tydlig och lugn när ni jobbar med er hund. Då har den lättare att förstå vad ni vill ha ut av den. När den sedan har förstått kan ni kräva lydnad. Kom också ihåg att variera övningar, beröm och platser när ni tränar. Åsså en sak till, skit i att träna om ni inte vill. Då ere´ bättre att bara vara! Låt hunden springa av sig och sedan bara "chilla" med hunden ;)

Fick mail från en av kursdeltagarne som löd: 
"Tack för en strålande bra kurs, känns som jag fick med en hel påse med bra tips, erfarenheter och övningar med mig hem. Även om man läser böcker, ser filmer och tränar hemma så blir det inte samma som att köra en intensivhelg. Kommer absolut rekommendera kursen till bekanta!
Hörs till våren. En trött Joker hälsar!

/Christer"

och ett annat par hade skrivit dessa rader i Gästboken:

"Tusen tack för en fantastisk helgkurs! Inspirationen flödar och till helgen lägger vi spår till Greta! Din energi lever vi på länge och vi kommer gärna tillbaka snart igen:)

Allt gott / Kajsa och FredrikDiverse ateraljer används under kursen

Stanna killen! Joker var en lydig setterpojken  från Fasanjägarens kennel:)

Ejra gillade tunneln efter att ha fått lite hjälp på traven

Sol hade vi också en stund!

Hälsa utan att hoppa på besökaren är en bra lärdom för en hund

Tack Christer och Matilada för bilder!!!

Inga kommentarer: