söndag 19 augusti 2012

Träningsdagar på fjället

Under gårdagens sensommardag hade vi arrangerat en träningsdag för stående fågelhundar på fjället och tänk vilken fin dag vi fick!

Bra med fågel och inte en enda "pipkyckling" hade vi. Tänk vad lokalt det kan vara detta med riptillgång. Det är inte stora kullar. Flera med tre i och några med 5-6 fågel i kullarna. MEN de finns :)

Daniel hade en grupp med unghundar och jag och Johan gick med två 2-åringar. Den ena var vår egenuppfödda Kanel och han stod för sin första ripa på fjället med hjälp av sin morsa(Hera) som hittade fågeln så han kunde få chans på fågel. Det skötte både han och matte med bravur, Se filmklippet! De är båda nybörjare på området fågeljakt men jag ser att det finns goda chanser till trevliga jakter för dem båda :)

I vårt "parti" hade vi också en pointerhane som jag gärna varit ägare till!! Titan som han heter sökte fint och skötte fågel på ett härligt sätt.

Vi var också glada för våra egna hundars jobb på fjället. Det är alltid skoj när det funkar!

Daniel har även haft en grupp på fjället idag då fåglarna var lite skyggare än i går( förmodligen p g a väderomsalget). Men alla har fått sekunderat och fått ripvittring i näsan även idag.

Tusen tack till Patric och Malin som gick med två hundar och förare också idag!!
Solstrålen Anna-Clara som hade fina jobb med sin gordontjej 

Mr. instruktör med sina bästa jaktkompisar


Delar av gruppen

Husse, Johan, hade feber under träningsdagen så Kalla sympatiserade med honom under rasten :)

Kanel står för sin 1:a ripa

Kerstin o Kanel

Kristin o Hera

Ljung

Obidoo o husse rastar

Johanna o Titian

Inga kommentarer: