söndag 20 november 2011

Händelserik helg

1. Sista hundkursen för året hade vi denna helg, vilken vi (Johan, jag och Daniel) känner oss väldigt nöjd med. Kanonhundförare som var motiverade att ta till sig ett nytt förhållningssätt till sin hund - ALLTSÅ, bygga en relation som håller, ända fram till slutresultatet = färdig jakthund/ sällskapshund/jaktchampion :-)

2. En kalv för Tipsa, efter ca 20 min ståndskall, vilken Stefan Eriksson sköt. Grattis och bra jobbat:-)

3. En ko för Granta efter 1 h ståndskall, vilken pappa(Lennart Olofsson) sköt. Grattis till både hund och gubbe!

4. En stycke sydd hund, vår egen Muskot, fick vi sy i hop efter att han "stötte" i hop med sin bror Kanel i två sekunder. I bland räcker det med en kort stund för att få till en STOR skada. Shit Happens!! Tusen Tack Kristin för hjälpen, på en lördag kväll!!!

5. Emma, yngsta dotra, kom 2:a på Buggtävlingen i Ö-vik (Paradisbuggen med tävlande från "The Hole Big Sweden") Hoppas på en bild från tävlingen så småningom:-)


Vi hade alltså vår sista hundkurs för året och tar därmed ledigt från allt vad "kurseri" heter. Privatträning fortsätter vi med, såklart när du vill, och när du bokar.

Denna gång hade vi Daniel Norrman med som hjälpinstruktör, en helt fenomenal sådan!! Till våren ska Daniel iväg på en Steg I-utbildning i hund, genom Jägareförbundet och sedan hoppas vi att han vill fortsätta instruera hundägare i parti och minut - Han har mycket att ge till andra kan jag lova :-) Tack så mycket för denna helg Daniel! Minst 1 kg rökt kött kommer till jul :-)

Under dessa två dagar har vi haft vorstehrar, labradorer en engelsk setter och jämthundar i gruppen. Det är alltid lika spännande att se vad måååånga olika inidvider av både hundar och hundägare det finns.

Det jag hoppas och tror är att ALLA fick med sig efter kurshelgen är att;

  • Det gäller att bygga en ömsesidig respekt för varandra för att kunna ge hunden både beröm och korrigering. Du korrigerar(alltså tillrättavísar) hunden för att kunna berömma för rätt/önskat beteende. 
  • Lära hunden Av och PÅ- knappen, vilken vi tränade mycket på genom olika övningar.
  • STOPP-kommandot (eller ett viktigt ord) samt INKALLNING är två saker som hör till vardagen i din relationen till hunden, för att ni ska fungera tillsammans både i jakt och till sällskaps.
  • Leken är ett viktig del i din hunds liv
  • Att vara en "följare" är helt naturligt hos en hund, bara du gör rätt och inte "håller koll" på hunden. Den ska hålla koll på dig :-)


Lycka till med era hundar och Välkommen tillbaka på utbildning hos oss!

Bildspel från dagarna här nedan:



Inga kommentarer: