tisdag 1 mars 2011

Våra jakthundar är ambassadörer för jägarkåren

Har du tänkt på vilken syn människor som inte jagar har på oss jägare och på våra hundar?

Många av våra jakthundsraser tillbringar fortfarande(2011)största delen av sitt liv i en hundgård utan motion och socialt umgänge. Detta tycker jag är väldigt tråkigt! Många säger när hunden drar i kopplet, skäller eller t o m bits att: "JA, men det är ju därför att det är en jakthund!" Bullshit, säger jag bara! Alla hundar oavsett ras går att fostra till en trevlig individ som fungerar i både jakten och vardagen.

Kraven på en effektiv och fungerande jakthund har ökat enormt under de senaste åren. Idag har samhället gjort att vi behöver en helt annan kontakt och lydnad på våra hundar än tidigare. Hos stående fågelhundar, har kraven alltid varit höga, men även där har utvecklingen av lydnaden gått framåt. För att få till en hund som fungerar under praktisk jakt och i vardagen, måste vi skapa en relation mellan förare och hund som håller för dagens högt ställda krav.

Detta har faktiskt bidragit till att jakthundsfolk anmäler sig till hundkurser som aldrig förr! Jätteskoj att fler och fler inser att en hund som har en ledare med sig i skogen jagar bättre och på dina villkor! Genom att ha en hund som lyder dig blir både vi(jägare) och jakthundsraserna mer accepterade i samhället.

Inga kommentarer: