söndag 27 mars 2011

Stående fågelhundskurs i två dagar

Denna helg har vi haft kurs för stående fågelhundar i samarbete med Hundensgård(Tina & Tomas Schaffer Hallgren)

Vi hade ett härligt gäng vetgiriga och träningsvilliga förare som jobbade oerhört bra med sina hundar i två hela dagar. Vi blev verkligen "vindpinade" under dagarna utomhus.

Tyvärr fick vi ställa in fjällträningen, då vinden var alltför hård där uppe. Som tur var hade vi en Plan B och tränade sök, stånd och stopp på åkrarna i Getåsen istället. Vi hade i alla fall fjällutsikt korta stunder :)

Vi vill tacka er alla för bra arbete med era hundar och kom nu i håg att fortsätta att vara den ledare ni SKA vara för er hund även i vardagen.

Kom ihåg molnen "Ordning och reda" och "Tydliga och enkla kommandon". Arbeta mer med ert kroppsspråk än er mun. Prata människospråk med dina tvåbenta kompisar och hundspråk med din hundkompis så blir relationen så mycket enklare.

LYCKA TILL i er fortsatta träning och tack för trevliga dagar med nya hundbekant!


Britt-Marie, Maiden, Carina och Myltha med fjällen i bakgrunden. De syntes ibland mellan snödreven

Delar av gänget

Stefan och Tikka har jobbat bra i fyra heeelaa dagar

Ferry reser en fågel och. . .


sätter sig ner i floget! Visserligen har han linan på för säkerhetsskull och det är bra om du som hundförare vill få till en säker fågelsituation utan "tok". Husse kunde berömma lugnt och fint:)


Jojjo, från Edsbyn,står för en rappis i skogskanten. . .


. . .här kan du se vad Jojjo står för.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en mycket trevlig och givande helg med er och era rapphöns! Synd att vädret stoppade oss från fjällträningen, men antagligen fick vi mer fågelträning hemma på gården än vi skulle fått på fjället.Kul att jag kunde bidra med tipset om utedasset.Alla gamla gårdar har ju ett sånt, men man blir lätt hemmablind, eller hur?!Hoppas vi ses igen, kanske med träning på älgbanan?När skulle det vara möjligt? Hälsningar Anna-Clara och Stella

ForsWards Hund & Jakt sa...

Tusen tack själv Anna-Clara!

Dasset ska användas redan till helgen när vi har vår uppfödarträff:)

Älgskytteträningen påbörjar vi i maj när banan tinat fram. Du är välkommen att höra av dig för skytteinstruktioner på vår mail från 1 maj och framåt.

Anna & Johan