söndag 12 december 2010

Nr 1 för våra helnorska gråhundar Granta & Zeb

Yes! I dag gav älgjakten resultat för vår(pappas och vår) 1 1/2 åriga gråhundstik, Trollelgens Granta. Hon skällde bra på ko och kalv i 40 min och sedan ytterligare 10 min innan båda var avlivade. Det var Johan, svärfar och pappa som jagade älg idag med svärfars, Elgheias Zeb och vår Granta. Zeb skällde också bra på älgarna.

Vilket bra avslut på säsongen för dessa två ungdomar. Nu kan de mogna på under vintern och förhoppningsvis har "poletten" ramlat ner för de båda till nästa höst.

Granta har under hösten ökat på söket och har skällt några gånger på älg men vi har inte kommit till skott. Hon har också haft en förkärlek att driva och jaga hare, men nu hoppas vi att det blir mindre av den varan.

Det visade sig vara en kalv till kvar som Tipsa fick skälla ståndskall på innan jaktdagen var över.

Själv är jag förkyld och har fått parasiten från Östersundsvattnet som de flesta i vårt avlånga land har hört talas om i dagsläget :( Men vad gör väl det när det blir en sådan lyckad dag för två unga gråhundar i familjen :)

3 kommentarer:

Micke Norrlander sa...

Va skoj! Grattis:)

ForsWards Hund & Jakt sa...

Tack Micke!
Du kan tänka dig att pappa är glad nu. Han har varit rastlös som bara den över att ingen älg har "ramlat i backen" för Granta. Nu är han nöjd!
Anna

Micke Norrlander sa...

Kan förstå att han är riktigt glad nu. Du får hälsa han!