söndag 13 januari 2013

Lyckad viltvård, älghundsutställning och en ny (liten) hund i familjen

Predatorjakt
Johan har åtlat för räven under en period nu och i fredags gav det resultat! Då fick han skjuta en räv på åteln. Den hade varit fram redan i 19-tiden och blev rejält utskälld av hundarna. Efter det återkom den i 21- snåret och då var mannen redo.

Johan fortsatt sin viltvårdshelg under lördagen med att vittja mårdfällorna och då hade en av mårdarna hoppat i fällan.  Helgen innan hade vi gjort honungsmackor och stoppat i som agn, det gjorde tydligen susen.

Hundutställning
Jag dömde älghundar i Orsa under lördagen. Det var roligt att se så hög kvalité på gråhundshanarna. Arild Berget från Trysil, som dömde jämtarna, sa lika om jämthanarna.

Här kan du se några bilder från utställningen:
Bilder från Orsa på  Facebook


Fällan "Trapper 90"  fungerar bra på mård

Mården gillar honung:)
Årets 1:a räv på åteln

Ny flockmedlem- en liten kille
Karin, äldsta dotra, och mågen Andreas har köpt en chihuahua, inte direkt någon jakthund, som alla de andra i flocken. Spännande att följa utvecklingen på en så liten hund. Jag har hunnit se att det är mycket kamplust i den lilla kroppen. Han har hälsat på alla våra hundar och det var inga som helst problem :)

Det vi upptäckte var att han sprattlade och ville loss när man la honom på rygg. De har nu jobbat med det och idag ligger han lugnt när man tar i honom! Det är minst lika viktigt att en liten hund inrättar sig i ledet som en stor hund. Varför tror ni så många har problem med sina små hundar???

Chihuahuan "Biffen" i rygglägeDet är rätt häftigt att se att en stor hund, vorsteh kan leka med en liten , Världens minsta faktiskt, chihuahua. HUndarnas språk är fantastiskt att studera.

Se filmklippet p ådragkampen mellan Vickan och Biffen:

Vickan och Biffen
Inga kommentarer: