fredag 3 juni 2011

Individuell träning

Idag har jag haft två hundar på besök vars ägare ville ha lite tips och råd i sin fortsatta träning med sin hund.
Hund nr.1 - en malinois(belgisk vallhund) som var en omplaceringshund hade en väldigt klok matte, som tränat sin hund på ett lugnt och fint vis, genom att ge henne små utrymmen och ett litet revir att röra sig på till att börja med. Matte hade verkligen byggt upp ett bra förhållande med sin "malletjej". Vi jobbade med "följ-mig-övningen" och sitt som ett "viktigt ord". Det fungerade bra tillslut när vi hälsade på henne och matte bestämde sig för att hunden skulle sitta kvar bakom. Denna övning är det bara att fortsätta jobba vidare med för er del.
Att leka med matte och med leksaker var lite knepigt för den här tiken som inte är van det från valp. Så matte har fått det i läxa - Tänk vilken skoj läxa! Genom leken bygger vi upp ömsesidigt förtroende på hund och ägare.
Hund nr.2 var en 2-årig jämthundshane som trodde att han var ledaren i flocken! Efter att ha jobbat en kort stund och "styrt upp" honom genom att visa vem som är ledare, nämligen hans matte så fungerade han väldigt fint. Lek, hantering, sittkommandot, inkallning och följ mig fungerade väldigt fint även när det kom en annan hund med i bilden:)
Bra jobbat av matte med sin stora hane. Fortsätt att vara tydlig, bestämd och älskvärd så kommer ni att få trevligt på era promenader och tävlingar.

Inga kommentarer: