torsdag 17 december 2009

Misstanke om sjuk hund var sann

Vår jämttik Tispa(Fäbobergets Vera)jagade riktigt bra i september och början av oktober. Under senare delan av oktober samt hela november och de dagar vi varit ut i december är det något som inte stämt med henne. Från att ha skällt fina ståndskall i 1-2 h har hon nu endast slagit några skall i upptaget sedan har det burit av. Vi strök henne från det kvarvarande anmälda provet eftersom hon inte fungerade som hon skulle.

Jag har haft mina onda aningar om att... "kanske det är halsen". Hon har haft en enorm klåda där vi uteslutit ohyra och fodret. Hon har också ätit ovanligt mycket gräs(trots årstiden) samt slickat sig om munnen, som de gör när de ska spy(ni vet...)Allmäntillståndet har varit bra och pälsen blank men intuitionen har sagt att det kan vara halsen, SÅ:

I tisdags var Johan till veterinären och de sövde Tispa för att undersöka halsen och mycket riktigt: Tonsillerna var röda, blödande och inte alls så fräscha som de skall vara. Vi fick svar på odlingen i dag och veterinären föreslår en penicillinkur.

Tispa har verkligen varit förföljd av diverse åkommor under året; maginfektion, halsböld, rävskabb och nu inflammerade tonsiller ;o(. Vi önskar henne ett bättre och friskt 2010! Och kom ihåg att gå på intuitonen när ni misstänker att nå´t är galet med din hund.

Inga kommentarer: