torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!


Vi önskar er alla ett härligt nytt hund-och jaktår! Fors Wards med fam!

onsdag 30 december 2009

Julhundar



Hera, Tispa och Kalla hälsar God fortsättning och Gott nytt år!

Yngsta "ongen" vår har haft sin julavslutning



Det är vackert med lucia -och julsånger. Emma, yngsta dottern, gjorde sin sista julavslutning i Hallen, sedan bir det gymnasiet för hennes del.

Bra skärpstål



Johan fick ett skärpstål i julklapp. Mycket bra, "Landsky sharpernes", heter det för dig som vill ha vassa knivar.

Bilder från toppfågeljakten

Idag var det min dag!

En härlig dag på Getåsflon. Tyst, stilla snöfall och en svart tupp i skikte...  Jag fick den:) Lycka!





söndag 27 december 2009

En fin toppjaktstur


I dag bjöds det på 16-20 minusgrader o mycket snö. Då sitter de svarta tupparna i topp. Jag(A) hade turen att skjuta en tjäder i dag efter lite puls o ansmygning ;)

Hade ju förståss varit härligt att få skjuta den på ett fint stånd för Kalla eller Hera, men jag ska villigt erkänna att det är otroligt skönt att åka med Tegnässkidorna utan hund och spana efter svarta fåglar i topp. Det är en härlig avkoppling! Hundarna fick sitt genom att Johan tog en skidtur med dem. Har nå´t fel med bredbandet så jag kan inte lägga in kamerabilderna från dagen. Jobbar på det...

lördag 26 december 2009

Härligt skid -och dragföre!


Kalla i dragaction!
Vilken tur att snön kom lagom till julledigheten.

torsdag 24 december 2009

God Jul till er alla från oss alla!

lördag 19 december 2009

Rådjursjakt i dag


Stina(drever/cocker) är en skicklig rådjursdrivare. Det här blev dagens resultat. Två Hallänningar var med under jakten och de utropade: "Oj, vilka stora kid. Hemma i Halland är de vuxna djuren knappt så här stora!"

torsdag 17 december 2009

Misstanke om sjuk hund var sann

Vår jämttik Tispa(Fäbobergets Vera)jagade riktigt bra i september och början av oktober. Under senare delan av oktober samt hela november och de dagar vi varit ut i december är det något som inte stämt med henne. Från att ha skällt fina ståndskall i 1-2 h har hon nu endast slagit några skall i upptaget sedan har det burit av. Vi strök henne från det kvarvarande anmälda provet eftersom hon inte fungerade som hon skulle.

Jag har haft mina onda aningar om att... "kanske det är halsen". Hon har haft en enorm klåda där vi uteslutit ohyra och fodret. Hon har också ätit ovanligt mycket gräs(trots årstiden) samt slickat sig om munnen, som de gör när de ska spy(ni vet...)Allmäntillståndet har varit bra och pälsen blank men intuitionen har sagt att det kan vara halsen, SÅ:

I tisdags var Johan till veterinären och de sövde Tispa för att undersöka halsen och mycket riktigt: Tonsillerna var röda, blödande och inte alls så fräscha som de skall vara. Vi fick svar på odlingen i dag och veterinären föreslår en penicillinkur.

Tispa har verkligen varit förföljd av diverse åkommor under året; maginfektion, halsböld, rävskabb och nu inflammerade tonsiller ;o(. Vi önskar henne ett bättre och friskt 2010! Och kom ihåg att gå på intuitonen när ni misstänker att nå´t är galet med din hund.

onsdag 16 december 2009

Nu är vintern här!


Idag jagade jag(Anna) rådjur med åk. 3 på Dille gård. Vi sköt inget djur men fick en otroligt härlig vinterupplevelse i skogen. Äntligen snö! Nu blir det skidor i massor.

torsdag 10 december 2009

Flera A-höfter

Idag fick vi beskedet från HD-röntgen för Kalla, Roda och Teja (tjejerna i kullen). Det var ett glädjande besked, alla hade A-höfter! Nu är 5 valpar röntgade och samtliga med A-höfter. Tjoho!

måndag 7 december 2009

Sångbergets Greis har A-höfter

Fick just ett sms från Greis husse. Han har fått utlåtande på HD-röntgen. HD-grad A har den jycken, skönt för både husse och uppfödare ;o)

lördag 5 december 2009

I Stockholm på cats


Trots att vi är inbitna hundmänniskor så har vi nyss varit o tittat på Cats. Riktigt bra musikal som vi kan rekommendera även till hundtokar!